3 напої, які можуть підвищити рівень холестерину

14.10.2024   16:08    5
[gtranslate]

Хоча ліпопротеїни необхідні для здорового розвитку, занадто багато “поганого” холестерину, відомого як ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ), може перешкоджати кровопостачанню серця, коли його залишають для накопичення.

Збалансувати помірний рівень “хорошого” і “поганого” холестерину в організмі можна за допомогою здорового харчування і активного способу життя.

Алкоголь, газовані напої та напої з кофеїном пов’язані з високим рівнем холестерину та серцево-судинними захворюваннями, і ось чому.

Солодкі напої

Солодкі напої, такі як солодка газована вода та оброблені фруктові соки, можуть збільшити ризик розвитку більш високих рівнів нездорових жирів через концентровану кількість цукру в них.

Високе споживання цукру безпосередньо пов’язане з підвищеним ризиком діабету 2 типу, ожиріння та високого рівня холестерину, що може поставити вас під загрозу смертельних серцевих захворювань, таких як серцевий напад, ішемічна хвороба серця або навіть інсульт.

Як алкоголь впливає на холестерин

Алкоголь в два рази небезпечніше для рівня холестерину, ніж солодкі напої і напої з кофеїном, тому що він переробляється в печінці.

British Heart Foundation:

«Коли ви п’єте алкоголь, він розщеплюється і перебудовується в тригліцериди і холестерин в печінці. Якщо рівень тригліцеридів стає занадто високим, вони можуть накопичуватися в печінці, викликаючи жирову хворобу печінки. Печінка не може працювати так добре, як повинна, і не може видаляти холестерин з крові, тому рівень холестерину підвищується».

Чи може кава підвищити рівень холестерину?

Кілька досліджень виявили зв’язок між споживанням кави і високим рівнем холестерину, викликану кавовими маслами, такими як кафестол і кахвеол.

“Кафестол є “найсильнішим з’єднанням, яке підвищує холестерин, виявленим в раціоні людини”.




  • Контакти
  • Політика конфіденційності
  • Карта сайту